Barion Pixel

Rólunk

Kik vagyunk?

Alapítványunk bemutatása

A Magyar Keresőkutyás és Természetvédelmi Alapítvány  a legfrissebb tudományos eredmények felhasználásával innovatív megoldásokat és támogatást kínál a természet- és környezetvédelmi, valamint egyéb szakmai területeken tevékenykedő szervezetek számára, együttműködve velük és a helyi közösségekkel.

Fő tevékenységünk a keresőkutyák alkalmazása a természetvédelemben.

A „kövesd a kutyát” kifejezés egy analógia, mely nem csupán a fő tevékenységünkre utal, hanem munkánk folyamatait és állomásait is szimbolizálja, valamint azt az értékrendet, mellyel közvetítjük az Alapítvány szemléletét és irányítjuk mindennapi működésünket.

Alapítványunk elkötelezett a keresőkutyák sokoldalú alkalmazásának meghonosítása iránt Magyarországon, olyan területeken is, mint a természet-és környezetvédelem, ökológiai kutatások, mezőgazdaság, a humán egészségügy és sok más terület.
Hosszútávú célunk az ökológiai célú keresőkutyák képzése és alkalmazása Magyarországon, valamint az ehhez kapcsolódó és egyéb szakmai együttműködések kiépítése.

Céljaink

Tevékenységeink

Elsődleges jelentőségűnek tartjuk az ökoszisztémák, természetes élőhelyek megőrzését, az állatok jólétének előmozdítását, az ehhez kapcsolódó oktatás és kutatás valamint az önkéntes közösségi tudományok népszerűsítését. Emellett elkötelezettek vagyunk az állatok és emberek egészségének támogatásában, közösségi sporttevékenységek, ideértve a kutyás és egyéb sportokat is.
Szoros együttműködésben dolgozunk számos szakmai szervezettel, rendszeresen részt veszünk konferenciákon és eseményeken. A természetvédelmi keresőkutyás projektek és kutatások terén kiemelkedő partnerünk a Magyar Madártani -és Természetvédelmi Egyesület méreg -és tetemkereső kutyás egysége.
Mindemellett kiemelten fontosnak tartjuk az emberi élet mentése, védelme céljából történő kereső- és mentőkutyák képzését is, valamint hazai és nemzetközi téren való alkalmazását, amelyben együttműködünk hazánk egyik legeredményesebb mentőkutyás szervezetével, a Kutyák Határok Nélkül Alapítvánnyal.

Összefogás

Partnereink és támogatóink